Obegriplig landslagstrupp/ Janne Anderssons alibi

Jag förstår att Janne Andersson vill ge unga spelare lite landslagserfarenhet men hittills är det i princip ingen från förra eller förrförra året som tagit sig in i startelvan den här vägen. Viktor Claesson var väl med redan för tre, fyra år sedan. Kristoffer Olsson kan eventuellt räknas in här men han startar knappast i en optimal startelva mot Norge, Rumänien eller Spanien. När han så fyller truppen av mediokra, mediauppskrivna spelare mitt i karriären förstår jag inte syftet.

Finns det ingen lovande forward i allsvenskan som är bättre än en 20-årig som inte får spela i sin klubb? Finns det ingen annan klubb med semitalanger än norrköping? ÅTTA spelare är eller har varit IFK-are. Med tanke på landslagstränarnas förflutna och de flesta spelarnas medelmåttighet känns den kopplingen lite ansträngd…

Är Kalle Holmberg framtiden? Jo, han är duktig i Marcus Bergrollen som stenhårt arbetande defensiv forward men räcker ju inte till internationellt lika lite som DMK, eller Alexander Isak (hittills). Muamer Tankovic som fick den skrattretande titeln ”årets nykomling” av CMore – är det han som Janne Andersson tror är framtiden i seniorlandslaget?

Det mest obegripliga är Robin Janssons upphöjelse. Det är jättekul för Robin men faktum är att han är långt ifrån en startplats i AIK när alla är friska. Och jag är inte alls imponerad av honom. Han är långsam och tekniken bristfällig men attityden uppväger många av bristerna. Tycker han håller låg allsvensk klass men nu är han alltså i landslaget. Kul, jag hade också velat vara med!

Resmålet har fått kritik men ifall nu VM ska spelas i Qatar så är det väl rätt att resa dit. Eller så bojkottar man landet men Fotbollförbundet har alltid praktiserat naiv, politisk aningslöshet så i det sammanhanget känns den totalitära tortyr- och slavstaten Qatar helt rätt.

Ps Jonathan Levis landslagsdebut är ytterligare ett indicium på hur svårt Henrik Larsson hade i sin roll som manager i HIF.


About this entry