Segrarna skriver historien

0-3 på bortaplan låter överlägset. Det var det inte. Det var en simpel cupseger, sådana som när dubbelmötet väl är avgjort inte längre räknar mål utan endast hur många minuter det är kvar av matchen. Visserligen förödmjukade resultatet både hemmalaget och publiken på Santiago Bernabeau men det var en match som spelmässigt borde slutat med en enkel katalansk 0-1-seger. 0-3 speglar lika lite matchen som om Madrid vunnit 3-0.

Första halvlek var Madrids. De må ha många brister men Vincius är en fantastisk omställningsspelare. Och man måste vara två för att bromsa honom även på mindre ytor. Lyckligtvis är han bara ännu bara 18 år och fortfarande en dålig avslutare men han kommer bli ännu bättre och han kommer säkert straffa Barça många gånger i framtiden.

Liksom i lördags mot Sevilla inledde Barça svagt och Ter Stegen fick som vanligt göra flera enastående ingripanden. Jag tycker ingen målvakt är bättre den här säsongen. Samtidigt som jag finner det sympatiskt så har jag ändå lite svårt att förstå att Kevlor Navas stod i hemmamålet. Jag tror Courtois blockerat 1-0 målet och inte sålts sig så pass enkelt på straffen. Fast det får vi aldrig reda på. Segrarna skriver historien.

ps Jag tror Barça hellre möter Betis än Valencia i cupfinalen.


About this entry