SVT ringde…

…och frågade ifall jag snabbt kunde skriva 3500 tecken. De ville ha en debatt-text med ”idioter”, ”värsta” och ”låt Allsvenskan ta timeout”, typ. Här är My Five Cents. En del försvann på vägen, som Mats Grens ansvar för gårdagens händelse. Jag har försökt vara konstruktiv och dessutom peka på den större bilden. Att Blåvits raketer, bangers och bengaler egentligen handlar om något helt annat än läktarkultur och ska vi få bort de som står bakom måste svensk fotboll ta dialogen med de enda som har makten att förändra, det vills säga övriga delen av ståplatspubliken inklusive de som gillar bengaler. Kanske alltför många darlings i texten men jag gillade liknelserna med blåljusstenkastning och den med Sverige som ett land bestående av ståplats- och sittplats-invånare. För visst fan är det i högre grad den politisk fråga än en fotbollsmässig. Detta utan att klubbarna ska kunna undslippa sitt ansvar. Det är ju groteskt att Blåvitts fans skadar motståndarmålvakten och klubben sedan går vidare på WO. Det öppnar för fler och allvarligare attacker mot allsvenska målvakter. Grattis SvFF!

Ps När jag dygnet efter Läser den publicerade texten blir jag lätt chockad. Av en kort ingress och fem utgångar har det blivit en skitlång, snackig, rätt ointressant ingress och 19 utgångar. Det är ju som KvP på 80-talet ( Buhres utgångar var aldrig kortare än 1000 tecken, resten av sportredaktionens utgångar var sällan längre än 100 tecken – fan t o m ingressen kunde ju bestå av fyra, fem utgångar men ändå aldrig längre än sammanlagt 100 tecken.). Varför SVT Opinion gör så här vet jag inte och tänker inte heller fråga men nästa gång kommer jag ställa krav på mindre tokig textredigering. Ja, bildredigering, att skära bort Gröstorps IF:s klubbmärke, tycker jag nog också var aningen överdriven, så jävla ful är jag väl inte?


About this entry