Vågar Janne peta även Granen?

EM-kvalet är en lång resa. Då går det inte att ha med spelare som alltför länge seglat utan att tillföra ett dyft. Spelare som inte ens har flyt. Som den i Stockholm oerhört överskattade John Gudetti och förre MFF:aren Kiese Thelin. Finns ett par till som i princip aldrig presterat i seniorlandslag, som Emil Krafth och Sebbe Andersson men de har fortfarande Janne Anderssons förtroende.

En annan som borde vara på väg att fasas ut är Jimmy Durmaz. Han är alltid med i truppen i hans franska bottenlag men startar sällan. Och sedan inhoppet mot Tyskland i VM har han inte varit bra i landslaget. Han fyller 30 nästa fredag och har redan indikerat att han kan tänka sig att flytta tillbaka till MFF. Därför glädjer det mig mycket att MFF väljer en spelare som Berget istället. Här märks att det är Uwe och inte Daniel Andersson som bestämmer i dag. Både Rieks och Traustasson går före Durmaz som wingback alla dagar i veckan. Durmaz har helt enkelt aldrig haft ett tillräckligt defensivt tänk för att vara wingback. Har man inte upptäckt det i alla framträdanden han gjorde i MFF så borde matchen mot Tyskland få tvivlarna att fatta.

Den stora frågan är dock om lagkaptenen Granen platsar. Han är mitt i svensk försäsong, han har inga tävlingsmatcher i kroppen och hans tunga kropp har troligtvis varken tempo eller känsla än. Jag tror Janne (som alltid låter ”sina” spelare vara med alltför länge) ger Granen fortsatt förtroende, jag tror inte det är en lyckad lösning. Fick Janne frågor om Granen? Jag hörde inga, jag tycker det är det mest anmärkningsvärda.

Har ingen aning om vem som ska spela bredvid Claesson på topp. Är Berg inte alltför gammal nu?

Välkomnar att Ken Sema är tillbaka, liksom Alexander Isak som borde vara en del av svensk fotbolls framtid. Det har tagit alltför tid för Janne att acceptera de här två relativt unga spelarna men nu är de i alla fall med och kommer säkert vara så många år framöver.

Gillar också att den likaledes småmobbade Sam Larsson får vara med. Lustig är en liten osäkerhetsfaktor eftersom han inte längre startar för Celtic.

Laguppställning jag hoppas på mot Rumänien:
Olsen–Lustig, Nilsson-Lindelöf, Jansson, Augustinsson–Sema, Johansson, Olsson, Forsberg–Claesson, Berg(?).


About this entry