Den patetiske Agon Mehmeti 2

Är det någon som på fullt allvar tror på vad den före detta MFF-ikonen Agon ”Ålen” Mehmeti säger till Fotbollskanalen? Att han som Europas ende fotbollsspelare frivilligt tagit åtta månader för att vila och få energi med familjen (efter att ha gjort oerhört tunga inhopp i sammanlagt 15 matcher de senaste två säsongerna)? Att han själv valde klubb, att det viktigaste var att den var ”familjär” och att Agon (uppenbart otränad) valde att skriva på för sin nya klubb tre veckor före tävlingssäsongen startar av taktiska skäl?

Eftersom jag inte tror ett ord på vad Agon säger drar jag slutsatserna att Agon vill ge ett intryck av att antingen a. vara korkad eller b. vara en korkad lögnare?

Jag tror inte Agon Mehmeti är varken lögnare eller korkad så varför är han då så mån om att ge det intrycket?

Jag misstänker att han har en agent som bett honom komma med de här förklaringarna, så att det inte verkar som om han har en värdelös agent som inte kan hitta en enda jävla klubb på åtta månader till en före detta hyllad skyttekung i MFF? Men är det verkligen värt det Agon?

Tror Agon att uppriktighet och ödmjuk ärlighet gör honom till en sämre fotbollsspelare, till en sämre människa? Tänk om han istället sagt att det inte gått så bra de senaste åren, att han är tacksam för att ÖSK ger honom den här chansen och att han ska göra precis allt han kan för att infria förväntningarna? Hade det alternativet varit sämre än att verka vara korkad och en lögnare, med en usel agent?

Ps Att Agon blev ikon säger rätt mycket om hur usla MFF var under de här åren med Gren/Nilsson som huvudtränare. Att han kom hem och fick kontrakt efter några misslyckade säsonger i Sydeuropa säger rätt mycket om MFF. Likheterna med Gishe är lika många som märkliga, och tragiska. Den enda skillnaden är att Molins är en ickeforward som gjort många mål tack vare rätt attityd och målsinne medan Agon är en medioker forward som saknar både rätt attityd, och målsinne.


About this entry