Den patetiske Agon Mehmeti

Efter att MFF-duon Agon och Daniel (Larsson) gjort 11 mål och 9 ass respektive 10 mål och 8 ass allsvenska säsongen 2010 skrev jag en text om att MFF borde leta efter en riktigt målskytt. Jag tyckte inte någon av de två hade målsinne och var en riktigt bra målskytt, säsongens siffror till trots. För detta lånades jag naturligtvis, bland annat av ”Lakan” som hade väldans roligt åt min inkompetenta analys.

Som tack till Lakan och MFF för att de fostrat honom och gjort honom till den han var valde Agon att säsongen efter inte förnya sitt kontrakt med MFF utan när kontraktet gick ut kunde han och agenten stoppa alla pengarna i egen ficka.

Palermo skrev ett femårskontrakt med Agon. Han fick starta en match och hoppa in två innan han lånades ut till klubbar i lägre serier och sedan rev Palermo kontraktet. Så varför ett femårigt kontrakt? För att Agons affärer luktar skumt. Liksom hans ord. Det har de alltid gjort.

Han kom tillbaka till Malmö 2014, spelade två rätt värdelösa säsonger för MFF (fyra mål) innan han flyttade till Norge, Turkiet och engelska tredjedivisionen. Hans målsnitt är ungefär 1,5 mål per tio matcher. Det är inte en riktig målskytts siffror, det är den misslyckades tal.

För åtta månader sedan ville inte längre Oxford veta av hans målhunger. Så Agon gick till… …sanningen är den att ingen ville ha honom. Tills nu när Ålen dök upp i Svartån hos ett ÖSK med akut forwardsbrist som chansar på att Agon kan göra mål.

Själv menar Agon att det inte alls är något akut och hastigt utan han har istället letat efter en ”familjär” klubb sedan juni förra året. Att han inte haft klubb på åtta månader förklaras med att han velat vila ända fram till tre veckor före allsvenskan startar.

På frågan om han hållit i gång under tiden han letat efter den perfekta Agon-klubben slingrar sig Ålen och svarar han att han tränat med kompisar, med kompisars lag och att han haft en PT som kört med honom. Och att han saknat suget och energin. Den infann sig uppbarligen först i början av mars.

Liksom 2010 skriver jag nu att Agon är en högst medioker målskytt som troligtvis kommer misslyckas även i Örebro. Det vore självklart roligt ifall en malmöpåg lyckades men förutsättningarna är nästan noll: en nära bottenklubb som spelar destruktiv, energidränerad fotboll och som knappast har tålamod med en totalt otränat och bortkommen skåning. Som dessutom förväntas leverera något han aldrig ägt annat som ett tursamt lång säsongen 2010. Är han kvar i ÖSK efter sommaren är jag imponerad.


About this entry