”Ska JAG bli pappa, i nästa vecka? Det var det jävligaste, det hade jag ingen aaaning om..”

Janne dementerar jättekraftig. Förbundskaptenen menar att hans enda och relativt unge fotbollsstjärnas sena och mycket överraskande återbud INTE beror på att dennes kompis John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti slutligen efter åratal av patetiskt underpresterande faktiskt petades i en A-landslagstrupp.

Hade nu Victor Nilsson-Lindlöf haft någon heder hade han ringt TT och berättat varför han EGENTLIGEN inte vill vara med. Istället får vi Vigges vankelmod. Istället påstås det vara ”privata skäl”, det vill säga att han och hans tjej snart ska bli föräldrar. Det är naturligtvis ett fullt gångbart skäl men knappast privat.

Men då uppstår frågan varför ”Vigge” väntade fyra dagar med att tacka nej. Är det sannolikt att tjejens havandeskap i nionde månaden kom som en överraskning från klar himmel för fotbollsspelaren? ”Hade han ingen aning om det”, för att recitera Hasse och Tages klassiska sketcher om Olof Palmes sannolika relationer till mjölkpriser och kärnkraft? Eller tänkte Vigge – mot sin tjejs väldigt oprivata och uttrycksfulla mediala önskan om att han skulle vara med – faktiskt strunta i henne och barnet och spela boll med killarna istället? Skulle han inte kunna antytt något till förbundskaptenen lite tidigare, till exempel före uttagningen och presskonferensen? Varför är tjejens önskan så offentlig och mannens beslut ”privat”?

Alltså. Om nu inte nedkomsten sker under landslagssamlingen uppstår frågorna: a. varför Vigge fegar ut och b. varför Janne och landslagsledningen undanhåller sanningen eller rent utav ljuger?

Eftersom det inte ens är sannolikt att Victor Nilsson-Lindelöf är en så pass stor idiot att han glömde sin tjejs grocess tror jag tillsvidare på teorin om en hämnd för Guidetti. Varför Janne på typiskt svenskt manér låtsas som om det regnar och förnekar något som helst problem. Varför han gör så, jo sannolikt för att han hoppas på att Vigge ändrar sig till nästa samling. Eller så kommer Janne från och med nu alltid ta med John Guidetti i landslagstrupperna som lekkamrat och ”hållherre” till Västerås alldeles egen Vigge. Det blir ett spännande blågult triangeldrama om svek vs vänskap värt att följa. Nästan mer intressant än de kommande EM-kvallandskamperna mot typ Rumänien och Norge.


About this entry