Onödigt seg seger mot ”Rydströmfotbollen”

Det var en match som borde stängts en halvtimme tidigare. Istället för att spela av sista tredjedelen fick MFF springa och jobba – vilket kan få negativa konsekvenser den kommande, tuffa veckan med två toppmatcher. Samtidigt imponerande att inte släppa till en enda målchans, på bortaplan. En bra trebackslinje där jag framförallt imponerades av Lewickis taijming – han börjar hitta rätt i rollen nu.

Ombyggnationen det vill säga en låg sol rakt i ögonen hindrade Antonsson från att enkelt nicka in 2-0 på Rieks perfekta passning. Gall sjabblade bort ett friläge, Rosenberg var nonchalant när han hade ett lika givet-mål-att-göra som Antonsson.

Jag tippade Sirius högre än de flesta och tror de kan bli ett mittenlag med sin fysiska, tråkiga och småfula ”Rydströmfotboll”. Det mest utmärkande för den här typen av fotboll är veken de korts shortsen eller den påföljande offensiva impotensen utan just gnället. I längden håller det inte att imitera tränarens egen matchmmoral – att spela så fult som framförallt Haglund gör och ändå ha mage att hela tiden klaga på domarna betalar sig inte. Henrik rydström utvecklade sin relation till domarna under tio säsonger av ömsom gnäll, ömsom beröm. Dagens Sirius är inte där, de ska inte ha samma fördelar som Rydström stenhårda arbete med läpparna hade.

Domare Nyberg var i mina ögon oerhört hemmavänlig och förlåtande på ett närmast påsk-kristet vis. Jag tror det bidrog och ökade Siriusspelarnas gnäll eftersom de märkte att Nyberg inte stoppade det.

Haglund sprang och skavde som värste ”Pilatus” och har aldrig någonsin gått in i en nickduell utan att ta motståndaren före bollen. Kalle Larsson hade en varning för fasthållning. Sedan drog han i Rieks tröja och axlar men det blev bara frispark. Liksom han nere i MFF:s hörnflagga lurades av Lewicki så att Larsson tyckte det var berättigat att dra i Oscars arm med frispark som följd. Det sistnämnda måste ha varit en av allsvenskans dummaste fouls eftersom den egentligen är ett solklart andra gult, i den positionen…

Jag såg en Superettandomare visa ut Marco Johansson för en ytterst spontan och kortvarig känsloyttring mot en synsvag assisterande på skärtorsdagen. Halva Sirius hade blivit utvisade ifall Nyberg tillämpat regelboken på samma sätt som Gaisdödaren. Den långhårige Björkström gjorde sig skyldig till tre, eller fyra sådana utbrott som Marco innan Björkström fick sitt första.

Sirius värsta motståndare är den tränare som implicerat sin egen matchmoral på laget. MFF:s värsta motståndare är inefffektiviteten framför mål.


About this entry