Messi kan lära av Curry

Houston Rockets hade chansen i natt – hemmaplan i match 6, Golden State Warriors utan både Cousins och Durant. Dessutom med Steph Curry foulutsatt och helt ”scoreless” i första halvlek, alltså noll poäng på ligans bäste spelare.

 

Så gör han 10 i tredje Q när Rockets flera gånger är på väg att rycka till sig en avgörande ledning. Så exploderar Curry fullständigt med 23 pinnar i fjärde. Det allra mest imponerande när GSW går vidare mot Conferencefinal mot troligtvis Nuggets (eller Trailblazers): serien har utmålats mot ett kungamöte mellan Curry och James Harden. Seriespelets suverän startade dock matchen med att missa straffkast. Han som skjuter flest och sätter flest i hela ligan missade tre av de sju första. Steph Curry satte inte enbart alla sina 11. I sista Q och i OT i playoff har han nu satt 74 av de 74 senaste straffkasten! Att vara så kall när det verkligen gäller – då är man bara bäst!  Steph Curry borde köra en clinic i sommar för Messi och andra euroepiska fotbollsstjärnor när det gäller mental styrka.

 

 


About this entry