Skitmatch!

Dålig match mellan två svenska och amerikanska bänkbestånd fylld av fel. Felaktiga mål, felaktiga VAR-granskning, fel målskytt, mängder av felpass.

Sämsta bollmottagning/förstatouch var i särklass Lina Hurtigs friläge.

Sämsta räddning är Hedvig Lindahls position vid 2-0. Täcker bortre stolpen. Hade hon stått rätt hade hon fått bollen i huvudet, ifall hon nu inte hunnit dit med händerna.

Sämsta domslut – att domaren inte tycker att Lloyld påverkar spelet vid 2-0 är helt vansinnigt – noll spelförståelse från ryska domaren.

Sämsta kommentator – Pia Sundhages ”positiva” tolkning av allt var sååå tröttsam. Höj rösten, visa känslor!

Sämsta frispark som ingen varken på plan eller i TV upptäckte: att USA satt i system att screena bort Hedvig vid hörnor. Vid 1-0 trycker en amerikanska henne ner mot första stolpen på ett mycket regelvidrigt sätt. Vanligtvis ställde de sig framför henen och screena som en basketspelere. I herrfotboll får man inte aktivt försöka screena bort målvakten – uppenbarligen tillåtet i damfotboll. Förstår inte varför. Hade det var it herrfotboll är jag övertygad om att båda målen underkänts – fast USA hade ändå vunnit, dee var så mycket bättre än Sverige.

Felaktig målskytt – Ifall man skjuter mot målet och bollen går in ska det vara mål, inte självmål – oavsett hur bollen studsar.

PS Hedvig verkade nervös. Boxade bort bollar när hon var ensam. Satte utsparkar och passningar över sidlinjen när hon blev pressad eller skulle göra det snabbt. Men utan press var hennes in- och utsparkar bra. Räddningar? Ja friläget hon får på sig – där är hon snabbt ute och läser avslutet. Annars hade hon väl inte så mycket att göra?


About this entry