Jag stödjer ett klimatsmart 08OS på ett villkor

Ingen i fotbollsvärlden utom några korrumperade FIFA- och UEFA-Pampar vill ha VM i Qatar. Inga stockholmare utom några totalt okorrumperade, närmast ideellt arbetande idrottslobbyister och företagsledare vill ha OS i Stockholm.

Mot Qatar talar allt, som ledaren i dagens danska Information sammanfattar lämpligheten. Vad talar för vinterspel i Stockholm förutom gatutkontorets oförmåga att röja undan ett flertal av de snöflinger som var vinter trakasserar staden under ett dygn eller två?

I princip är det enbart korrumperade och totalitära stater som tilldelas sommar-OS och herr-VM i fotboll numera. Medan arrangörerna av vinter-OS är mer som de vilka härbärgerar Dam-VM.

Jag stödjer ett klimatsmart 08OS på ett simpelt villkor: att de stora företagen och IOK garanterar att staden, kommuner, regionerna och Sverige som stat inte ska skjuta till ett enda jävla öre. Vill ni ha ert jävla OS så betala själva!

OK, ett villkor till: HELA det eventuella överskottet ska tillfalla globala miljöskyddsorganisationer och vad som helst som Greta Thunberg gör tummen upp för.


About this entry