Det enda som kan hindra USA vinna VM är USA

Englands herrlandslag  har vunnit två av nio straffavgöranden i VM och EM. Så oddsen var inte riktigt på damernas sida i den 83:e minuten i går kväll. Dessutom såg straffskytten Steph Houghton ut som om hon kunnat betala ville miljoner för att slippa slå den – före hon ändå tvingades sparka till bollen mot målet.

 

Det var en riktigt, riktigt usel straff – låg, långsam och helt omöjlig att inte läsa. ifall den på nåt sätt letat sig in och det blivit förlängning hade det varit djupt orättvist eftersom USA var ett par klasser bättre än nervösa England.  Första fem borde de gjort ett par mål men Englands reservmålvakt var duktig, Stod rätt, styrde/boxade inte alltid bollarna åt rätt håll men räddade likväl.

 

USA borde avgjort i första i stället för att försöka spela matchen. Damfotbollslag är generellt dåliga på ”possesion” och misstagen i backlinjen är ofta ganska stora. USA hade tur med ett hårfint bortdömt offsidemål och en snedspark mot krysset. Plus en otroligt dåligt tajmad filmning som med större skicklighet kunnat resultera. Hybris är deras enda egentliga motståndare. Det enda som kan hindra USA vinna VM är USA.

 

PS Kul målgest med Alex Morgan drickandes  te. Damfotbollen är mer kreativ vad gäller det än herrfotbollen. Gillade också domaren. Hon var förhållandevis bra.


About this entry