”Hon har bra snabbhet”

”Hon är en komplett målvakt som inte har så bra räckvidd men helt OK”.

…också om Englands forward:

”Hon har bra snabbhet”

Hur kan man vara komplett och ändå inte? Vad är ”dålig” snabbhet? Varför försöker de kvinnliga fotbollsexperterna i CMORE/ TV4 låta som korkade kopior av manliga fotbollsexperter?

Igår hörde jag för första gången studiosnack inför matchen. Det räckte med knappt 30 sekunder för att jag skulle byta kanal och vänta ut avsparken. DET blir inte TV4 i kväll, även om jag gillar Jonas Eriksson.

Sedan började matchen, jag tryckte på ljudet och hörde följande:

” Allting blir bra större och större. Arenan blir större, allting blir bara större och större”, förkunnande den alltid entusiastiske Daniel Kristiansson som efter 1 minut och 50 sekunder av matchen för andra gången lyckades berätta att arenan rymde 59 000 åskådare.

Jag vet att det inte är så lätt att sitta i en studio, eller på en kommentatorsläktare och prata fotboll live men har man gjort det i tio respektive 25 år så kanske, kanske man skulle kunna ställa lite krav?


About this entry