Lagom seger men impotensen oroar

Liksom EL-spelande MFF luftade Norrköping bänkspelare mot västkustlag i gult och svart. Där slutar likheterna. Tvärt.

Det var en ”lagom” seger utan alltför mycket energitapp mot ett Elfsborg som hade 13 avslut men inte ett enda av klass. Farligast var det då Isak Pettersson väntade alltför länge med att passa bollen och det blev ett motlägg och inkast.

Simon Strand fick sin sjunde varning. Det vore bra för svensk fotboll ifall Simon Strand fick en varning i varje match men just den här var han faktiskt inte värd. Jag förvånas över den dåliga standard svenska domare håller den här säsongen. Däremot tycker jag det var helt rätt att ge fördel till Simon Skrabb och hans friläge – att Skrabb lyckades misslyckas säger mycket om Norrköpings målimpotens.

För offensivt sparade inte Jens på det krut som känns fuktigt och dysfunktionellt. De offensiva spelarna måste göra mål men de gör det inte. Totte Nyman och Maic Sema var aldrig i närheten. Kalle Holmberg fick stå och sikta men träffade krysset istället. Skrabbs superchans är redan nämnd men dessvärre inte glömd. Det är ett stort problem att inte de offensiva spelarna gör mål. Nu fick Fransson bredsida in den i tomt mål medan fem gulsvarta stod och tittade på bollen. Plus även till den Rasmus Lauritsen jag så ofta dissar. Det var en bra nickskarv och Norrköping har väl gjort rätt många sådana mål i år, bland annat Totte Nymans båda mot Kalmar borta.

Att mittfältare och mittbackar gör mål inträffar ofta mot dåliga lag. Det israeliska laget på torsdag är inte så dåligt, kommer föra matchen och IFK får hoppas på snabba omställningar och nån fast fasta situationer med Kasper Larsen och kanske Rasmus Lauritsen nickskarvar. Det blir tufft, och varmt.


About this entry