Forster vs Rangers 1-0

Old Firm och Ligacupfinal på Hampden under 100 minuters hällregn. Det var en söndag med massor av halsbrytande glidtacklingar. Schyssta, oschyssta, brutala gled spelarna omkring på det gröna nationalgräs som höll.

Rangers dominerade första halvlek stort men Fraser Forster, den nygamle 31-årige engelske målvakten i Celtic på lån från Southampton, räddade gång på gång. Det fortsatte i andra. Så efter 59 min. fick Celtic en frispark som snyggt styrdes in, i misstänkt offsideposition. Ett par minuter senare får Rangers straff och Celtic Mikael Lustigs ersättare utvisad.

Forster räddar en dålig straff och gör sedan ett par tio fantastiska räddningar till. Han får till på köpet kramp i 95:e. En härlig, orättvis, helt ofattbar seger. Celtics 19 ligacuptitel och den fjärde titel i rad. Celtic har dessutom tre säsonger med den skotska trippeln. Kan alltså bli fyra tripplar i rad. Grymt!


About this entry