El Clásico karma

Det enda vi med säkerhet kan säga om kvällens El Clásico är att det kommer finnas en klar förlorare, kanske två.

Å ena sidan den protesterande delen av den katalanska självständighetsrörelsen – kommer den att störa matchen? Jag tror inte det. Barça är en alltför stolt symbol för samma rörelse och strävan. Att störa matchen vore att skjuta sig i sin egen katalanska fot, att marginalisera Messi. Har jag fel har vi också en solklar förlorare i fotbollen och den mer moderata delen av katalansk självständighetssträvan.

Å andra sidan det ena laget på planen. Troligtvis Madrid men jag skulle absolut inte bli förvånad ifall Merengues reser sig och tar minst en pinne. På senare år har de ofta varit nederlagstippade men gjort säsongens kanske bästa match på Camp Nou. Dessutom kommer de spela mer fysiskt än någon annan motståndare har gjort i år.

För hemmalaget är allting utom seger en förlust. Under säsongen har de spelat helt OK hemma men varit förfärligt dåliga borta. De två senaste borta matcherna har dock varit hyfsade. Inter och Real Sociedad. Jag tror det hänger på Messis magi. Skapas det utrymme åt den vinner Barça. Ja förutsatt att ingen försöker skada Piques knä. Jag har en stark känsla av att han spelar på sprutor på grund av skadan i våras. Och den nya våldsamma stämplingen rakt över knäet han fick mot Atletico Madrid.

Tyvärr är det löjligt tidig avspark i Barcelona – det är en tid att jämföra med kl. 16 en vanligt svensk onsdagseftermiddag. Det betyder också att det yogapass jag leder på kvällen kommer före så jag kan enbart se matchen i efterhand. Eventuella tankar lär publiceras sent. Jag kommer dock dedikera en av kvällens stolta ”Krigare 2-positioner” till Blaugrana och hoppas karman når hela vägen till Camp Nou!


About this entry