Ingen vann, ingen förlorade (utom Valverde)!

Madrid borde vunnit, speciellt sett till första halvlek. Madrid höga press gjorde att Barça hade ett rekordlågt bollinnehav, i modern tid. Madrid vann alla närkamper (utom mot Pique och Arturo Vidal). De vann också alla andrabollar, och tredjebollar och…

Busquets var febersjuk, och utan tröja. Det verkade som om de flesta andra azulagrana var lika sjuka. Man backade hem, försvarade alltför lågt, rörde sig inte utan boll och verkade svaga och rädda.

Men problemen är också längre fram – känns tydligt att Luis Suarez är alltför gammal när motståndet är bra. Tillför nada. Raketic och De Jong åts upp och vek ned sig. En grundsten som Jordi Alba var också långt under godkänt. Messi var OK, Pique var nästan felfri och Ter Stegen räddade som vanligt Barça. Svettigast tyckte jag var räddningen på Valverdes volleyskott. Det var stenhårt, och tysken var skymd och ändå hann han slänga sig och hålla bollen. Gillade också hans fotparad på det låga inspelet från höger i mitten av första halvlek.

Är nu Madrid, som den Merengue-älskande TV-experten Marcelo Fernandez uttryckte det, ”mästare”?

Nej, jag tror Barça har väl så stora chanser att vinna ligan. Mot det talar en tränare som inte förmådde lyfta laget, som tog ut fel startelva och som inte hade något motdrag mot Zidanes taktik.

Slutligen. Skönt att protesterna inskränkte sig till två banderoller och några gula fotbollar – tyckte det var rätt snyggt och klädsamt i förhållande till den politiska situationen. Gillade också att Anna Brolin i studion tog farväl med orden ”Buenas Noches och Bonna Nit”. De orden var kvällens verkliga vinnare!


About this entry