Flera felval av Janne

”Ett dåligt avslut men den går in”.

”Matchhjälten” Simon Hedlund förklarade hur Sverige tog en av de senaste årens mest orättvisa landskampssegrar. För Kosovos U-21 lag var betydligt bättre än det svenska Januarilandslaget.

Typisk att Hedlund just berömde ”försvarsspelet matchen igenom”. Så länge Kristopher Da Graca var på planen satt jag och var nervös. Tyvärr var det en av de sämsta insatser jag sett i ett blågult landslag, i paritet med den där stockholmsspelaren som för två, tre år sedan trodde han kunde ta från playan till ökenplanen, typ sand som sand och inte orkade mer än 20 minuter.

Kristopher Da Graca misslyckades i princip med allt. Une Larsson får dåligt betyg av Fotbollskanalen men det är väldigt svårt att spela mittback bredvid någon du inte kan lita på. Tycker Joakob borde ha godkänt. Fast hade det inte varit för Peter Abrahamsons fenomenala reflexräddning hade Kosovo tagit ledningen och troligen vunnit.

Detta var det kanske ojämnaste av januarilandslag någonsin. Danielson och Bojanic fick hoppa in i mitten av andra. Kanske för att de, tillsammans med Jordan Larsson och Joel Andersson, ligger närmast en plats i EM-truppen. Men det var otvivelaktigt ett felval av Janne Andersson att matcha de bästa spelarna mot det sämsta laget och de sämsta fick då lida mot det bästa. Här var en drös spelare som troligtvis aldrig kommer i närheten av ens en januaritrupp igen. Det har hänt förr att han som anses vara lovande i ett allsvenskt mittenlag och får mycket speltid på grund av att ordinarie mittback är skadad blir uttagen men det är kanske inte kriteriet på landslagsmässig? Detta var säkert höjdpunkten i deras fotbollskarriär – och det är också fint, på något sätt.

Pontus Dahlberg fick en hel match men det var ingen match eftersom motstånd saknades. Abrahamsson och Isak Pettersson fick en halvlek var och hann göra ett mycket gott intryck båda två. Vårsäsongen blir väl en kamp mellan dem om den tredje platsen i EM-truppen?


About this entry