Zlatan och Kosovo

Herrfotbollslagets tog en tursam 1-0-vinst över de ”köpta” motståndarna. Kosovo fick både betald resa och uppehälle av Sverige och släppte in ett oförklarligt mål i slutskedet.

Sverige som inte skapade en enda chans före målet, i andra halvlek, vann enbart på grund av en absurd dåligt ögonblick av försvar. De köpta motståndarnas halva backlinje beslöt att i slutet av matchen gå upp och ställa svenskarna offside. Hälften stannade kvar. Varför man plötsligt gjorde det efter att överhuvudtaget inte dragit upp backlinjen tidigare i matchen förstår jag inte. Det logiska hade dessutom, med så många svenskar i offensiv linje, varit att falla. Men den svenske mittbacken i Kalmar sprang åt andra hållet och tog med sig lagkamraten vid sidan om. De två andra offsidehaveristerna verkar ha drabbats av samma blindhet och tankspriddhet samtidigt. För det var inte en hårfin offside. Ska mariginalen avrundas så blir det uppåt, till tvåsiffrig.

Jag tycker även målvaktens agerande är besynnerligt. Speciellt med tanke på hur bra han var i övrigt. Men nu gör han sig liten, går inte ned men står inte heller kvar. Han går väl bollen på hälen? Det är mer att karakterisera som en dålig bakåtpassning än ett seriöst frilägesavslut.

Att en eller två spelares oförklarliga stora och enskilda misstag avgör matchen brukar vara anledning till att kontrollera ifall det spelats extra mycket på det ”nya” resultatet.

Jag tror inte det. Jag tror inte heller att matchen var riggad, jag tror inte ens att motståndarna gav bort ett mål som tack för resan. MEN. Det känns så och det är inte alls en bra känsla.

Att betala för motståndarna är ungefär lika misslyckats som att resa statyer över aktiva fotbollsspelare. Det kan bara bli fel, hur rätt det än verkade vara en gång…


About this entry