Uwe, Jon, Judas, Zlatan och Milanoklubbarna

Det finns de supportrar som förvandlar en hjälte och förebild till Judas och icke önskvärd i samma ögonblick han lämnar klubben.

Jag som hävdar jag är lika mycket MFF-supportrar som … (t ex vice ordf, i MFF Support som hävdar att Zlatan nu är en liden lort) har inga problem att följa och beundra före detta MFF-are. Som just Zlatan, som Uwe Rösler. Det gladde mig mycket att han i veckan fick jobbet som tränare för Fortuna Düsseldorf. Då jumbo i Erste Bundeliga, nu bara näst sist (Padersborn spelar idag). Det borde blivit tre pinnar hemma i debuten mot Eintract Frankfurt gästerna kvitterade med matchen sista spark.

Nästa helg spelar Uwes mannschaft borta mot Wolfsburg – samma bilfabrikslag som MFF möter i EL om tre veckor.

Apropå före detta klubbar skrev danska politiken i går om Christian Eriksen och hävdade att det finns en speciell relation mellan danskar och milanoklubbarna. Man nämnde märkligt nog INTE Jon Dahl Tomason men stoltserade med att Thomas Helvig spelade i båda klubbarna. Sånt överskuggar självfallet marginaliserade namn i milanesisk fotboll som Zlatan och Gunnar Nordahl. Kurre Hamrin någon, Nacka eller Nisse Liedholm?


About this entry