MFF och VAR (och en tysk seriefinal)

Som första svenska lag kommer MFF att VAR-drabbas mot Wolfsburg. Härligt!

Rasmus Bengtsson tycker inte om det men självklart är det positivt. Såg Bayern München-Leipzig i går och i mitten av andra vid ställningen 0-0 blev Lewandowski tydligt fälld i straffområdet av den duktige, store men oborstade franske mittbacken Upamecano – som redan hade en varning. Straff och utvisning om det inte vore för att Lewandowski var offside. Kanske kommer detta avgöra hela säsongen eftersom de två i princip delar förstaplatsen. Utan VAR hade Bayern haft fyra poängs försprång, inte enbart ett enda…

Jag förstår att det är otympligt för försvarare men för alla oss som i första hand vill ha rättvisa är det bra. Vi som klagat på dåliga domare i 50 år borde vara glada nu när vi får exakt vad vi bett och bönat om i ett halvsekel.

För övrigt var det en underhållande match med många missade målchanser. Och Manuel Neurer gjorde en mycket dålig utrusning som borde kostat om Timo Werner varit i form. Vilket han definitivt inte var.

Peter Gulacsi ser inte ut som målvakt i ett lag i Bundesligans topp men han läste ett rent avslut och friläge från 15-16 meter. Det var helt matchavgörande. Ändå, han ser lite fladdrig ut och osmidig ut. Som om han saknade tillräcklig styrka i vissa delar av kroppen. Blir spännande att följa honom.


About this entry