1-2 är ett superresultat

Varför gick inte Wolfsburg för 3-1? Svaret är enkelt. De är ett bättre bortalag än hemmalag. De hatar att behöva föra matcher och stå med sina stora, långsamma mittbackar vid mittlinjen. Wolfsburg är däremot av hög Europaklass när det gäller omställningar – allra helst från egen box.

 

Wolfburg såg ut som mot Düsseldorf för två veckor sedan. En viljelös första halvlek. Först efter fem minuter i andra när de fick en utvisning höjde de sig, dominerade matchen, kvitterade och borde kanske vunnit.

 

Nu vann de matchen men de leder inte dubbelmötet eftersom 1-2 är den bästa förlusten. MFF har chans att avancera efter första matchen – det trodde jag aldrig. Nu var de inte heller så vassa framåt, skapade i princip ingenting, fick en straff och räddade resultatet. Men Wolfburg var sämre snarare än att Malmö var bra. Den kollektiva insatsen var föredömlig men det syntes i princip på alla fötter att detta var 100 procent försäsong

 

Dahlin var bra men borde styrt ut ettan. Han är på väg dit men bestämmer sig för att bollen kommer gå utanför och håller igen rörelsen med vänsterhanden alldeles innan han ska träffa bollen.

 

Eric Larsson har det inte lätt. Anel var mycket bättre än jag vågat hoppas, Rasmus och Safari ojämna. Bachirou hade en mardrömsöppning, AC gjorde få fel men hans chansbrytning på mittfältet som ledde till kvitteringen var mindre bra. Förstod inte varför Antonsson spelade där. Ville haft Beret där men förstår av norrmannens insats varför JDT ändå satsade på den här nödlösningen. Naglic hade en bra första fem minuter men var sedan nästan osynlig resterande 85. Kiese Thelin hade några skarvar och en bra straff – det var allt.

 

Oavsett hur det slutar nästa torsdag – det blir fest!

 

 

 

 

 

 

 


About this entry