En bra straff?

Det blir allt vanligare att slå hårda, låga men dåligt placerade straffar. Wolfsburghs Wout Weghorst slog sin andra mot Hoffenheim nästan mitt i målet. Målvakten hade läst straffen, stod kvar men försökte kollapsa och hann inte ned. En simpel fotparad hade räckt.

Igår slog Leipzigs Timo Werner en straff som Martin Åslund kallade ”bra” och andra på Viasat hävdade att Spurs Lloris var chanslös.

Straffen går alltså under honom, under armhålan. Lloris försöker dra in armbågen för att rädda med underarmen men hinner inte. Samtidigt är det här så pass nära stolpen (lite drygt en meter) att en fotparad vore omöjlig. Men en straff vars utgångspunkt är målvakten misslyckas lagom mycket– är det fortfarande en bra straff?

En sak är säker – målvakten på nästa Timo Werner-straff, målvakten på nästa tyska straff, kanske redan i kväll, ska nog stå kvar och vänta ut straffskytten.


About this entry