De bruna vinner!

”De enda bruna i Hamburg som vinner är St Pauli”. Rubriken från Taz kan bli historisk: för första gången på 66 år så vann Pauli både derbyna mot HSV, för första gången på länge fick de tyska socialdemokraterna en framgång och de främlingsfientliga Alternativ für Deutschland (Afd) en motgång så stor att de nästan åkte ur delstadsparlamentet i Hamburg. De fick 5 %. De gröna 25 och sossarna 40 %. Kristdemokraternas kris fortsätter. 11 % i Hamburg är det lägsta stödet genom tiderna.

Matchen på gamla Volkparksstadion var en märklig tillställning. Hemmalaget hade en boll i ribbans underkant och en i stolpen redan efter sju minuter. De kunde gjort fyra, fem mål första tio medan Pauli i princip inte var över mittlinjen. Så fick de bruna en hörna, nickade in andra bollen och så en kontring där den store holländaren höll undan tre försvarare och chippade in 2-0. Och det stod sig.

HSV lär ändå ta steget upp i första Bundesligan medan Pauli kanske slipper slåss för att undvika nedflyttning och blir ett mittenlag.


About this entry