HIF överraskar positivt

Har inte skrivits så översvallande om HIF:s försäsong. Det är en ström av desperata vädjanden om pengar. Lägg där till att lagets nyckelspelare är gammal och tung, om än lite mindre tung än tidigare. Som det inte räckte, nästan alla innermittfältare är skadade. Vad dock riksmedias experter glömmer är att HIF har några av seriens mest lovande och intressanta spelare i Gigovic, Max Svensson och Alex Timosi. Dessutom en ny vänsterback i landslagsklass och en holländare med enormt imponerande meriter. Varför han är i HIF är en gåta. Rimligtvis är han halt och lytt eller galen för en 27 årig lagkapten i holländska förstaligan ska kunna dominera i allsvenskan, det vill säga han är alltför bra. Misstänksamheten ökar. Den holländske ”Målhulken” hade fått mer pengar i Danmark, och det är närmare hem – så varför fattiga HIF?

En hyfsad målvakt med gigantisk potential, trots 36 år. Två landslagsbackar och en massa utfyllnad. Ett mittfält av hög allsvensk klass, när det är friskt och samspelt samt kanske ett anfall av samma höga kaliber. Gero är trots sin fysik en relatvit dålig huvudspelare men Rasmus Jönsson är duktig, trots bristen på muskler. Jag ser åldern på nyckelspelarna som det största problemet den här säsongen. Man hade verkligen behövt Liverstam och Holgersson. Med dem hade det t o m kunnat bli medalj, ifall de andra motsvarar mina förväntningar. Nu tror jag på en stark inledning av HIF, ett topplag i juni och sedan börjar åldern ta ut sin rätt, de unga spelarna svajar i prestation och man slutar strax under mitten, dock på betydande avstånd från botten. Och om en månad presenterar man en rutinerad mittback för att täta försvaret. Franz Brorsson på lån från MFF bidrar till ”borgarfreden” längs Öresund 2020.


About this entry