Allsvenska målvakter och självmål 2.0

Torsdagskvällen gav inga nya självmål men väl ett par mindre lysade parader. Lucas Jonssons styrning på det inte alltför märkvärdiga avslutet mot Falkenberg. Å andra sidan hade då Jonsson gjort två högklassiga räddningar. Budomir Janosevics tafatthet på matchen enda mål var sensationell. Ifall han nu inte vill lämna stolpen så kan han alltid stoppa bollen med fötterna. Men att lägga sig ned på knäna och famla efter bollen mellan den rullar förbi honom såg inte speciellt övertygande.

 

Anestis gav nästan bort två mål. Det första man tänker på är riggade matcher.  Att vara nonchalant och nästan skänka ett mål är en sak men att göra två i samma match?

Tim Rönnings fotparad på friläget efter 88 sekunder. Bara så underbart bra läst och utfört. Har en stark känsla av att Totte Nyman helst avslutar till höger om målvakten.

PK Bråtveit har jag tjat om i ett års tid. Gläds att till slut förstod även Djurgårdsledningen att han är en av seriens allra bästa målvakter. Eller kommer bli det när han är varm i kläderna.

Aly Keitas perfekta utspark som var en solklar tredjeassist till Östersunds kvittering. Stod i övrigt i vägen för nästan allt men på självmålet, signerat Ludwig Fritzon, var han chanslös. Kan nog tycka att det faktiskt är offside – kalmarspealrens stör Fritzon. Är Keita seriens tredje bäste målvakt just nu? Även Dahlin (tvåa) hade några utsparkar på Kiese Thelins intervallkänsliga fötter. När fötterna IKT bär funkar är Dahlin inte långt efter Ter Stegen.

Hägg Johanssons dåligt tränade handleder och fingrar är en följetång. Minns jag påpekade det redan för några år sedan. Skolkar han eller är Kalmars målvaktstränare verkligen så ….

Den inte speciellt hårda straffen måste han bara ta när han nu är där, ifall han inte blundade förstås.

Lika klena handleder har Falkenbergs Johan Brattberg. Han är på Daniel Krezics lobb från 40 meter men lyckas inte tippa den en dryg meter över ribban. Lika dråplig var hans straffräddning eftersom han var chanslös på lagkamratens Tobias Karlssons skoningslösa retur.

Visst är det ovanligt gott om både självmål och missade målchanser i år? Dessutom fler än ni tror. Jag vet inte hur arrangörerna räknar, endast att de räknar totalt fel. Att inte förstå och klassa Rasmus Lauritsens styrning som ett självmål borde rendera statistiskt yrkesförbud. Johan Larssons inlägg är på väg ned mot hörnflaggan är danskens underarm ger Elfsborg ledningen. Hur lyder SvFF:s definition?

För övrigt hade Lasse Nielsen Djurgårdens farligaste målchans när han snedsparkade bollen mot Dahlins ribba. Dock inte danskens fel. Anel misslyckades totalt när han skulle dubbelvikt skulle nicka bort en boll i knähöjd. Varför Anel skulle försöka det vet nog bara han själv. Unga mittbackar bara är sådana.


About this entry