Märkligaste match jag någonsin sett

Hur kan man göra mål efter slutsignalen? Det är en av många, skitmågna faktiskt, saker som förbryllar mig efter Brighton – Man United 2-3.

Brighton borde vunnit med 7, 8-0 men förlorade. Bland annat på grund av unge domaren Kavanagh.

Det var till och med så att han gav Man U straffen som blev 3-2 efter matchen. Förutom att Brighton skulle haft två straffar och United två man utvisade. Plus Brightons fem träträffar. Sedan man började räkna dem 2003 har inget lag i EPL haft mer än tre i en och samma match.

Men först till reglerna – kan man verkligen få straff efter slutsignalen? När det är slut är det slut. Domaren kan dela ut kort och annat efter slutsignalen men den signalen är lika helig som signalen för avspark. Trodde jag. Har domaren blåst i gång matchen igen efter ett mål så kan inget VAR i världen ändra målet. Trodde jag.

Brighton hade 17 avslut varav de flesta var ur fantastiska lägen. Man United fick ett självmål som borde blåsts av då Maguire drog ned Dunk med båda händerna om axlarna så att försvararen Dunk, med ryggen mot målet och på väg ned i gräset, klackade in motståndarnas ledningsmål. Rashfords till 1-2 studsade på Dunks lår och ändrade riktning – hade den inte tagit på låret hade Matt Ryan i målet troligtvis blockerat bollen.

Det var en sådan match jag hoppas jag aldrig får se igen – det var bara alltför frustrerande. Och orättvist. Jag fick till på köpet en ny ”hatgris” – Harry McGuire. Har sällan sett en fulare och mer omoralisk spelare.

Efter att Fernandes orsakat den fullkomligt solklara straffen sprang McGuire fram till den unge, fällde 19 årige Lamptey och skrek på honom som om han hade filmat. Det borde för övrigt varit Fernandes andra gula men Kavanagh bröt med reglementet och plockade aldrig fram det röda.

Connolly drogs ned av Pogba och Kavanagh blåste först straff och gav Pogba ett gult. Connolly sprang in före Pogba som i sin tur springer ned irländaren. Domaren kollade VAR och inte bara ändrar sig – han ger Connolly varning för filmning vilket var fullkomligt galet.

Några minuter senare accelererar Connolly sig förbi McGuire i straffområdet. Engelsmannen drar mycket tydligt ned honom med en arm på axeln. Connolly faller och McGuire är än en gång fram och skriker på Connolly som om han hade filmat. Domaren släpper det, dömer inspark men McGuire vädjar till domaren att ge Connolly ett andra gult för filmning.

Jag önskar faktiskt att domaren gjort det för då hade hela situationen, plus domaren inkompetens och McGuires osportslighet uppmärksammats ordentligt. Nu kommer den engelske landslagsbacken undan. Sorgligt.

Lika sorgligt som när den kvinnliga assisterande inte vinkade på Rashfords två metersoffside som föregick ett ledningsmål. Först efter att VAR snabbt och kraftfullt annulerat målet sträckte hon fram flaggan.

Ifall man inte klara en offside som är så tydlig och utan andra spelare i synfältet – vad håller man då för klass? Och hur stor hjälp har domaren av en så pass inkompetent assisterande? Men Kavanagh kan inte bara skylla på henne. Och Brighton kan inte bara skylla på otur men matchen antyder att jag kanske hade rätt när jag dissade Hultmans analys av Graham Potters gäng i Fotbollskanalen.

Ps Tariq Lampty, fyller 20 på onsdag, är naturligtvis en groteskt stor talang offensivt. Nu spelar han wingback och har problem med alla defensiva uppgifter men med boll är han grym. Trossard och Alzate är de två andra blivande stjärnorna i ett mycket sympatiskt och underhållande Brighton.


About this entry