Barça åter CL-mästare

I går vann Barça CL igen. 2-8 är historia för finalsegern över Murcia säkrade Champions League-titeln i Futbol Sala. vilket är innefotboll, den variant som även kallas Futsal eller Five-a-side. De båda spanska klubbarna slog i semin ut två ryska. Futsal är annars extremt östorienterat. Europamästarna Portugal hade med två klubbar i åttondelsfinalerna, som spelades i fyra grupper: Benfica och Sporting. Den enda andra klubb som är känd för utefotboll av de 16 är Sparta Prag.

Min entusiasm kan verka lite överdriven men va fan, det är måndag i mitten av oktober. Jag ska cykla till jobbet i mörker (det kommer vara så ett tag framöver nu – så länge PT-kunderna vill träna klockan 7 på morgnarna och jag har i rättvisas namn inte så många övriga morgontider kvar). Så mörker, plus kylan – jag fokuserar på att det inte regnar, och att Barça är CL-mästare igen.

Barça slog för övrigt Madrid, i Madrid, med 4-0 i förra veckan i utefotboll och misstroendeförklaringen mot den sittande presidenten Bartomeu fick tillräckligt med underskrifter från medlemmar för att processen nu är i gång.

Samtidigt anländer Sandro Rosells självbiografi med riktig post från en av mina katalanska vänner. Rosell var vicepresident under Laporta (tillkänna gav att han i princip hade värvat David Beckham men fick nöja sig med Ronaldinho) men hoppade av strax före CL-guldet 2006. Valdes 2010 till president med fler röster än någon annan fått i historien. Satt i knappt fyra årBland hans allra dyraste nyförvärv var brassen Adriano och kamerunspelaren Alex Song. Plus Neymar. De många märkliga ekonomiska transaktionerna i samband den affären gjorde att han satt i fängelse i nära två år 2017-19. Han är lite bitter nu, i boken och redovisar sin version i den eviga maktkampen om presidentskapet i FC Barcelona.


About this entry