”jag ska bara föda ett litet barn först”

Covid-19-drabbade landslagsmittfältaren Elin Rubensson är 27 år. Och i åttonde månaden. Hon berättar i den här korta men fantastiska TT-intervjun att det inte är någon fara för barnet. Och att hon deltar i en studie: ”de har ju inte så mycket forskning kring det”.  

Elin är forwarden som omskolades till vänsterback för att hennes dåvarande kille, Filip Stenström, var det. Filip var en av många märkliga värvningar under Rolle Nilssons tid i MFF.Filip fick inte ens plats i truppen, lånades ut och det finns inget på Wiki om honom. De senaste sex säsongerna. Efter att ha misslyckats att ha en plats i olika Superettanlag. 

Elin flyttade till Göteborg, omskolades till defensiv mittfältare och blev bofast i blågult. 62 landskamper och en väntade förlossning senare är hon lika sugen på fotboll. Jag läser citatet flera gånger. Jag har så lätt att känna igen mig, hur stark längtan efter fotboll kan vara. Ja just fotboll, inte själva fotbollen. Och hur stark en kvinna som Elin är. När jag själv var döende i cancer för några år sedan fokuserade jag på mig själv som just defensiv mittfältare, alltid utan boll. Där sprang jag omkring och skapade passningsskuggor, låg rätt och pressade indirekt bollföraren (döden) till att vända om och spela bakåt igen.   

Elin och hennes storlek 9 boll på magen till liten ny människa  – ni är två av de människor jag tänker ta mig genom den här jävla november tillsammans med: 

– Jag har saknat fotbollen väldigt mycket och gör det fortfarande. Det känns väldigt skönt att känna att drivet finns kvar sedan tidigare. Jag är väldigt taggad på att dra i gång, jag ska bara föda ett litet barn först”, säger hon.


About this entry