Motivation slår klass

En äregirig Jon Dahl Tomasson gick all in på poängrekord men misslyckades dubbelt. Dels förlorade MFF mot ett Varberg som inte ens hade något rekord att spela för, dels framstår JDT som en mindre lyckad motivator. Kanske hade guldreserven vägt något tyngre nu, sent i november? 

Apropå reserver: Marko Johansson mötte Viktor Noring och Viktor vann, klart. Markos agerande vid 1-0 var inte av allsvensk klass. Han försökte dessutom göra exakt samma parad som var så fantastisk mot Hammarby men här bara blev så fel. Lite märkligt. Trean ser inte heller otagbar ut med lite mer korrekt position. Vanligtvis blir målvakter bättre ju mindre motiverade uteförsvaret är. En av Andreas Isakssons bästa matcher var när Man City förlorade 0-8 i sista omgången. Kunde blivit 0-15 ifall inte svensken gjort flera makalösa räddningar. 

Sirius noteras för säsongens första nickmål, sent i november. Ett välinriktat inlägg i debatten om huvudspelet och demens/alzheimer.

Djurgården hade både Europa och titeln bäst i Stockholm att spela för men förlorar mot ett Mjällby som uppenbarligen gillar sin avskedade tränare så mycket att man är formstarkaste laget. Den ledningen som lyckades undvika alla de där tio, tolv namnen i landsortklubbar som gör många mål och istället satsade på Kalle Holmberg som skyttekung – hur tänkte de, ifall de ens tänkte? Eller den ledning som tror att Tommy Vaiho är klubbens bästa målvakt. Jag skulle säga att Mjällbyspelarnas motivation är Markus Lantz bästa C/V och kommer ge honom ett nytt, bra jobb. Han lyckas med det JDT misslyckades med. Sent i november. 

Har en stark känsla av att de gamla, lite trötta tilläggstids-lirarna i AIK tror sig överleva en förlust mot Kalmar i kväll. Det gör inte HIF. 

08-HIF har inte längre chans på Europa. Är de motiverade av möjligheten att bli bästa Stockholmslag? Är Norrköpings motivation större? Tveksamt. Och hur mår Totte Nymans kropp. Den har inte varit sig lik sedan mitten av juli. Jag tror han spelat, trots någon sorts skada eller extra belastning. De två IFK-are som haft allra svårast att nå sin oskadade standard i årets allsvenska sitter nu båda i Covid-karantän, så vi andra inte smittas utan överlever. Det känns symboliskt. På nåt sätt, sent i november. Är det troligt att någon av de två vill vara kvar i IFK 2021, oavsett hur friska de då är? 

PS Sent i november är den kanske bästa av alla böckerna om Mumintrollen. Ja med undantag för ”Den stora kometen” förstås.  


About this entry