En klapp om hjärtan där klappar

Sport ger puls. Att läsa om puls verkar lugnande. Det är också bra för hjärnan att läsa och tolka text istället för att enbart matas av sport på skärmar. Så ge dig eller din vän en bra bok om sport i julklapp. Det är hälsosamt. Jag har kortrecenserat 20 titlar, gett dem betyg, försöker ge ett samlat perspektiv på årets samlade utgivning och antyder hur framtiden ser ut vad gäller litteratur om sport. I Kristianstadsbladet. Kostar tre kronor för tre månader. Det är värt priset, jag lovar. Här på Maxtiotår ligger långa recensioner av ungefär hälften av titlarna och jag har en ren litterär text på kulturbloggen Maxtiofingrar. Trevlig läsning! PS Den tillsynes frivola titeln är helt seriös, faktiskt. Den anspelar på det jag nämner här ovanför – vikten av att ta det lugnt för att kunna tillgodogöra sig resten, av livet.


About this entry