Martin Luther King-måndag

Stor dag för minnet av symbolen för kampen mot rasism i USA. Efter stormningen av Capitolium är frågan om vit makt och riktig demokrati mer aktuell än någonsin. Och senare i veckan byter man president. Kommer man någonsin byta valsystem? Och inte försvåra för fattiga och minoriteter att rösta? Troligtvis inte. Kommer Trump överraska med ännu ett initiativ som kommer människoliv – bara för att visa att en dålig förlorare inte kan lämna scenen i tystnad. Vad är oddsen för ett kort krig med Iran, en bombad plutonfabrik?

MLK-dagen är också av tradition en stor basketdag. Dessvärre går det inte så bra för Human Engineerings fantasylag i år. Delvis p g a skador och att han hitills har övervärderat äldre All Stars spelares rehab. De två bidragen från Bottenviken har precis gjort comeback, letten Porzingas och finnen Markanen. Äldre, än närmare rehab är Blake Griffith, DeMarcus Cousins och Jimmy Butler. Men det går åt rätt håll. Mer basket i eftermiddag.


About this entry