Två matcher, ett mål och förmodligen världens fulaste tröja

Liverpool det klart bättre laget i 80 minuter och sedan får Allison göra tre avgörande räddningar på två minuter. I första halvlek slog Man United ofta långa, meningslösa bollar över mittfältet. Det gjorde Leeds också, i 90 minuter. 

Brighton var inte så mycket bättre men det enda spelande laget i Leeds. Målet kom efter en av få moment med flera passningar och få tillslag: en dribbling, sex passningar också en ”tap–in” en enkel bredsida in i tomt mål. 

Den stora skillnaden mellan matcherna var att medan Leeds aldrig och Brighton sällan slog passningar under fem meter på offensiv planhalva gjorde topplagens det hela tiden. Nästan hela tiden. 

En förklaring är den perfekta gräsmattan i Liverpool och den bedrövliga, överväxta åkern i Leeds. Bollen rullade knappt. Många passningar första tio var alltför korta. Liksom att spelarna halkade. Bedrövlig kvalité. Bäst bland spelarna var Victor Lindelöf Nilsson – stod alltid rätt. 

Ps Cred till Martin Åslund för att han våga säga emot den Erik Niva vars fotbollsförstånd ibland inte har prio före en bra historia eller en redan förberedd berättelse. Liverpool var det bättre laget men inte tillräckligt bra för at vinna.  

Ps Vilken färg hade den bortatröjan – brungrå? 


About this entry