Resten

Hur bra tränare är Andreas Alm?  Förra säsongen gjorde han några fräcka saker men han är samtidigt ganska feg med rotationer och har svårt att se spelares begränsningar. Framförallt saknar Häcken ”cujones”. Samtidigt har de en trupp som är bredast efter Malmö och Djurgårdens. De har seriens klart bäste målvakt och tre potentiella mittbackar som är sammanlagt 100 år gamla. Vågade de spela med en trebackslinje och en fem, sex spelare som satte av i omställningar varje gång de vann bollen hade Häcken vunnit SM-guld. Med typ tio insläppta mål och 20 segrar av kategori 1-0. Inga problem. Utom för Alm. Han vill ju inte spela så. Alm är en romantiker. 

PS Nej, Expressen. Johan Hammer ses inte som en framtidsman. Jeremejeff är inte målfarlig men även en blind höna kan då och då picka ett jackpotkorn! 

Elfsborg borde tippats högre upp ifall inte de tvingas lita på fjolårets debutantmålvakt. Han som släppte in sex mål i sin enda match. Men de hade max flyt förra året och får alltså ett återfall i år. Även om Jack Cooper Love är allsvenskans tuffaste namn – någonsin.  

IFK Göteborg kommer bli höstens jag. Utan Hamsik men med Marcus Berg. Tobias Sana såg fantastiskt bra ut mot Örebro. Har inte sett honom bättre sedan våren för tio år sedan då han gjorde vad han ville med både boll och motståndare. Vem ska göra målen? 

Halmstad är årets Mjällby. Bra blandning av rutin och talang. Östersund kan bli 10 för de har en utmärkt ytränare. De kan också åka ur ifall bubblan spricker. När ska Perry ta steget från talang till stjärna? 

Degerfors har gjort grymma resultat under försäsongen. Klarar sig säkert kvar. Johan Bertilsson hade kunnat bli a-landslagsman – så mycket talang och klokskap hade han. Undrar varför han inte tog sista steget. 

Mjällby kommer ligga på nedflyttningsplats i sommar. Byter tränare och kvalar sig kvar efter att minkfarmarna skramlat.

Kalmar borde åka ur. Bara Rydström emot. 

Sirius har tappat de fem, sex bästa spelarna. Tränare Bäckström är kanske landets mest lovande men det hjälper liksom inte när truppen är så tunn på talang. Jag har alltid gillat Sam Lundholms löpsteg, bollkontroll och riktningsförändringar. Jacob Ortmark var en jättetalang som gick bort sig. Slår han igenom nu? 

Varberg. Borde åka ur. Bara Jocke Persson emot. Robin Simovic – världens sämste huvudspelare i förhållande till sin längd gör comeback i serien. En attraktion, en källa till skratt och glädje  – även om han inte alltid inser det själv.  Varberg måste bli sist.  

Ps Ja visst fan. Glömde Örebro. De blir alltid 11:a, spelar oerhört tråkig, ja rent ut av dyster fotboll och 0-0 i går var absolut inget undantag. Finns inga förmildrande omständigheter mer än att både klubben och staden är destruktiva i sin själ – Svartån flyter i örebroarnas blodomlopp.


About this entry