Norling gav bort trepoängaren

IFK Norrköping ställde upp med sin mittback som mittfältslibero och Fransson i en mer offensiv roll. Det fungerade en halvtimme då IFK borde gjort mer än ett mål. Efter pausen förväntade vi oss att IFK skulle stänga matchen. Det höll på att sluta i katastrof. Sirius var helt ofarliga men bjöds in. Genom en trebackslinje som bara backade och aldrig stod upp gav IFK upp bollen så fort man tappat den. Ingen press över huvud taget och ett galet stort utrymme framför de tre. De tre som varken var samspelta eller hade en bra match.Men de blockade en massa avslut från 20 meter.  

Sista kvarten i första blev Norrköping försiktiga. Lät Sirius passa runt. Varför inte Norling korrigerade det här i pausen förstår jag inte. Var de alltför trötta? Varför inte stå högre upp skapa press, återerövra bollen och stänga matchen istället för att falla. Och falla så tidigt.  

Rädslan gjorde dessutom att IFK stannade med fem man vid mittlinjen vid varje anfall. Det blev tandlöst och även om det var mycket vitt i straffområdet i andra så var det sällsynt med blå byxor.  

Det var egentligen först efter kvitteringen man flyttade upp och började pressa lite igen. Då var planen svårspelad och domare Wolf började vifta med det gula kortet när spelarna halkade. 

Borde ha blivit en klar seger. Blev frustrerande och mycket olyckligt. Försvaret är ett problem. Jag hoppas slippa se Lund och Agardius tillsammans igen.

Djurgården verkar vara i form. Kan bli verkligen tufft.  

Sirius under Bäckström var väl organiserade. Ortmark var som jag skrev före matchen Sirius bäste spelare vid sidan av DMN. Men de var också verkligt uddlösa framåt. Jag tror Sirius får förlita sig på dåligt väder om de ska stanna kvar i allsvenskan.


About this entry