En premiär med smak av seriefinal

Helsingborg måste vara storfavorit i Superettan, före Sundsvall. Trots att Olympia inte är en lika stor fördel som det borde vara. Svårt att se någon hota dem över en hel serie eftersom motståndarna antingen har tunna trupper eller tappat talang. ÖIS kan bli bra men har alltför många unga som dippar i form. Gais känns hyfsat stabila men har liksom ÖIS många som måste ta steg, ibland flera. Södra?  

AFC har som vanligt värvat mycket och dyrt. Akropolis samma sak fast gamla kända namn. Hur är Astrits matchform efter en lång vintersäsong i rutan? Hur motiverade är de här 30+-arna, egentligen? 

HIF har lyckats behålla en ohyggligt rutinerad centrallinje som håller ganska hög allsvensk klass. De flesta unga, lovande spelarna har stannat kvar. Max Svensson, och Assad Al Hawlawi borde naturligtvis spela i allsvenskan. HIF har, med en frisk Granen en trupp för 7-9:e plats i allsvenskan. Nu möter de en massa lag som ser HIF-matchen som årets stora höjdpunkt.  Det är det enda jag kan se som rubbar de ”röeåblås” cirklarna. 

Ett oavgjort resultat i kväll känns väldigt, väldigt logiskt. 


About this entry