0-5 var en bra förlust

Ett självmål, en planinvasion, en dålig mur, flera pinsamma misstag av Marco Lund varav minst två ledde till mål…

IFK Norrköping gjorde en helt OK första halvlek mot Häcken. De hade läst Häckens fantasilösa uppspel med ytterbackar och långa bollar på Jeremejeff. Häckens mittfält var riktigt dåligt. IFK borde gjort ett mål, eller två. Före paus. 

Så kommer Wålemarks drömmål och IFK faller ihop när bollen inte längre rullar dess väg. En förlust med ett eller två mål kunde varit OK, spelmässigt, för det som kommentatorerna kallade ”seriens särklassiga formlag” i första halvlek. 

Man kan också se 0-5 som en bra förlust. Jeremejeff gjort minst två till. Tror man som jag dessutom att alla lag har ungefär lika mycket tur och otur per säsong så var det bra att mycket av oturen kom i en och samma förlust. Precis som Häcken inte var speciellt bra men naturligtvis värda tre poäng och två mål. 

Och de där smarta Pekingfansen som hoppade ned från läktaren – tänk om de stannat kvar tills 5-0: hur frustrerande hade de då inte varit? Hur hade de då visat sitt patetiska missnöje? Fyra av de kommande fem matcherna är mot motståndare som är topp 7. Kan bli svårt att behålla en plats just bland topp 7. För det talar, nja? Jonathan Levy som får spela fram Totte Nyman istället för att ta egna översvåra avslut. Det gör att IFK håller sig före Kalmar och Häcken. 


About this entry