Själv-avverka dig Granen!  2.0

Tar man nio poäng sista nio matcherna när man slåss för uppflyttning är något fundamentalt fel. Det har Granen säkert märkt men han har varit mer lojal med Lennartsson än med spelarna, klubben och supportrarna. När man ser lagets osäkerhet, bristen på positivt kroppsspråk och desorienteringen på plan borde man fatta att något är fel. Och agera. Jag tror inte jag sett en enda ”tumme upp” på hela jävla hösten. Det är ett lag, ett omklädningsrum smittat med psykisk ohälsa.

Jag tog upp tre brister i går – själva symbolen för HIF:s implodering lät jag bli att nämna eftersom han inte var på plan. Det har han dock varit cirka 20 gånger i serien: centern Rasmus Karjalainen. Finnen gjorde mål i finska ligan för tre år redan. Köptes av Fortuna Sittard där han inte fick spela och lånades han ut till Örebro under hösten där han knappt inte fick spela och så signade Granen honom på två år. Han har mer sett ut som en desorienterad sponsor än en kontrakts-spelare i HIF-tröjan. Rasmus gör säkert sitt bästa men nästan allt han gjort har varit fel. Plus att han är trög och trött. Varför han fick kontrakt är den stora frågan, jämsides med Granens mittbacksvärdering. Jag vill gå så långt som att säga att det inte känns seriöst och professionellt – så dålig är faktiskt Rasmus Karjalainen.  Men han har en extraordinär agent, eller nån som Granen har överstort förtroende för.

Att han gjort 7 A-landskamper ( vinterlandslaget) för Finland känns surrealistiskt. Noll mål verkar mer realistiskt. Bara ett år kvar på kontraktet nu…


About this entry