MFF åkte ur CL för ganska exakt sju månader sedan

Sportchef/ klubbdirektör valde att inte lösa skyttekungen Colak. Så avgick Jon Dahl, han valde arbetslöshet före MFF eftersom han ansåg Colak vara en förutsättning för framgångar. Så anställdes nästan förste bäste tränare som a. litade på en trupp som hade stora brister och b. kompensationstränade spelarna så hårt att i princip a l l a gick sönder. Så det var inte i dag MFF åkte ur Champions League, det var julhelgen 2021.

Efter det krampaktiga avancemanget mot isländska mästarna väntade fruktade litauiska mästarna – en av Europas allra sämst rankade ligor. Milos valde som vanligt att starta med Birmancevic trots att denne varit usel hela året. Han valde också Jonas Knudsen och förutom att vara löjligt långsam helt saknade matchtempo – kan man verkligen låta en spelare starta bara för att han slänger långa inkast?

Kan man verkligen låta en spelare starta bara för att han, tillskillnad från de andra i fyrbacklinjen inte är ruskigt långsam? Beijmo gjorde ännu en gång en dålig match men var det verkligen Erik Larsson som skulle in i hans ställe. När man ligger under? Ett rakt högerbacksbyte – förklara det?

Överhuvudtaget förstår jag inte varför MFF spelar med en fyrbackslinje.

Ifall man är erfaren 30-plusare, tar två gula för snack och helt onödig knuff – när insatsen är CL. Ska man då fortsatt vara lagkapten?

På nåt sätt får jag för mig att AC:s vettlösa agerande bara är toppen på isberget. Att MFF sommaren 2022 mår riktigt dåligt men ingen vågar prata om det. Att de eventuella felbeslut som AC fattar enbart är en konsekvens av de många felbeslut som Milos och hans chefer fattat sedan Jon Dahl hoppade av. Hoppas jag har tokfel.  


About this entry