Totte borde vägrat

Sämsta matchen jag sett på länge. Sirius var minst dåliga. Ingen energi i IFK. Ingen Nyman. Totalt impotens framåt. Jag funderar på om det är Glen som gör laget så här energilöst och pinsamt eller det är laget som saknar en tränare och inte orkar göra det själva? Att de liksom bara spelar av allsvenskan och hoppas på att ledningen vågar sparka Glen efter säsongen?

Hur förklarar man att Totte Nyman knuffades in på planen sista 20? Säsongens märkligaste byte. Ren förnedring! Jag hade fan vägrat!

Glen försökte från start med Levi på topp som naturligtvis sökte sig nedåt och hämtade boll. Så är Levi. Glens geniala idé resulterade i att tre, fyra spelare stod och väntade på ett väggpass men ingen rörelse, ingen löpte i djupled utan stod och väntade på Godot.

Levi är absolut ingen boxspelare.

Traustason agerade forward i MFF några gånger men saknar målsinne.

Enda gångerna Shabani är i straffområdet söker han straffar.

Eid? Han är alltså wingback, inte forward. Men han skulle naturligtvis haft straff när Widgren drog omkull honom.

Ortmark hade ett skott för styrning, Ekpolo fick en snedstuds till boll på sig som han missade. Ingen missar så öppna mål som Ekpolo. I andra en straff som Levi vågade sätta högt men han hade otur med centimetrarna.

Glen tyckte i halvlek att IFK dominerat men hur mycket är det värt ifall man inte skapar något?  Glen är säkert lycklig över 55 %-igt bollinnehav men vad ledde det till?

Båda målen kom med massor av IFK-are i egen box. Tvåan är ett freakmål men ettan – Binaku står två meter ifrån en omarkerad spelare i eget straffområde och gör inte en ansats till att försök markera honom. Vad tänkte han egentligen?

Trots straffen, Sirius var närmare tre eller fyra mål än IFK en reducering. Matchen mot Helsingborg blir tuff – det är HIF:s sista realistiska chans att ta fler poäng och sedan besegra Degerfors hemma om en vecka.  


About this entry