Sporten utvecklas snabbare än galorna

Nej, jag ser inte sådana spektakel men inser värdet. Då är det pinsamt att världens näst bäste idrottare inte prisades på den lilla svenska Idrottsgalan i går.

Nils van der Poel är säkert värd alla priser – jag älskar honom, hans tänk, hans träning, hans ödmjukhet och självständigheten. ”Mondo” Duplantis rankas näst bäst i världen, av alla alla. Då bänkar svensk idrott, hans nationella familj, honom. Belönar deras största stjärna med ett bord i kulissen.

Jag förstår att stavhopparen varken blev Årets lag, Årets kvinnliga idrottare eller Årets skidskytt men skärp er reaktionära idrottsadministratörer. Ni är kvar på 1900-talet. Sport är underhållning, plus svett och ska belönas på samma sätt som Oscars och andra branschgalor. Oscars har, typ, 30 vinnare. Och 150 finalister/nomineringar. Fyra timmar Idrottsgala har sammanlagt tolv…

Så fler priser, till hela branschen. Ja, det tar lite mer tid men öka tempot och skippa en del av de där inslagen i sändningen som känns uppdaterad Svensktopp. Om Idrottsgalan varit en idrottstävling hade ingen tittat och absolut ingen sänt den här mediokra scenunderhållningen. Steppa upp, kom in i matchen!


About this entry