”Vi i Falun” del 5: Kallas etikettsbrott

Faksimil ur Svensk Damtidnings nätupplaga 27 februari 2015.

Faksimil ur Svensk Damtidnings nätupplaga 27 februari 2015.

Den egentliga tolkningen av den här bilden är inte det etikettsbrott som Charlotte Kalla medvetet begår genom att ha mössan på sig inomhus tillsammans med kungaparet. Den egentliga tolkningen är att hon står inför arbetsgivare Vattenfall, med mössan i hand. Som om hon skulle samla allmoser och privat kollekt.

Det här är ett faksimil ur Svensk Damtidning. Kungaparet grattade Kalla och den indirekt Vattenfallavlönade Charlotte Kalla ville inte missa chansen  – pay back time med andra ord.

Kalla har ju inte på sig mössan för att hon ska försöka se lite längre ut. Eller fryser. Seden, etiketten som säkert Kalla känner till är ju  – och speciellt i umgänget med Hovstatens båda främsta och äldsta representanter – att man tar av sig mössan, åtminstone inomhus. Den enda rimliga förklaringen är att antingen får Charlotte Kalla betalt för varje bild som tas med mössan eller så har hon ett avtal som tvingar henne att alltid ha den på. Under alla omständigheter tycker jag det är pinsamt, för Kalla för Svensk skidsport och för Vattenfall. Jag har inte heller svårt att föreställa mig ingignationen och hur kränkta de goda medborgarna i Svensk Damtidning, i svensk rojalistpress i allmänhet och i Ring P1 i synnerhet hade känt sig ifall det nu var Zlatan som stod där med ”kepsen i hand”.


About this entry