Cupfinalen: sex fel och ett rätt

Hasse Backe hyllar Ulvestrand för att han inte spelar bollen tidigare. I själva verket beror målet på att när Binaku till slut börjar löpa hemåt väljer att markera samma spelare som Oscar Lewicki. Därmed lämnar de Rasmus Bengtsson ensam med tre motståndare.  Binaku utmärkte sig också genom uselt närkampsspel och ett försök till avslut från drygt 25 meter som Isaksson klistrade på ett förnedrande sätt. Visserligen ett rent, fint tillslag på bollen men oerhört naivt.

 

Johan Dahlin släppte återigen in en nära exakt likadant avslut som mot IFK Göteborg. Det är ingen tillfällighet att alla motståndarlag väljer avslut vid närmaste stolpen liksom det inte är en tillfällighet att alla anfall kommer på den kant Safari står.

 

Första DIF-målet föregås av att Mbrati drar omkull Sören Rieks. Därför kan Jonas Olsson ohotad nickskarva bollen till Une –Larsson vars markering Lewicki har släppt.

 

Varningen på Traustasson för att han ställer sig hotfullt nära den som dragit honom rakt över benen är ett skämt. Traustasson markerar att han inte tolererar sådant våld och det måste han naturligtvis få göra. Varvid allsvenskan värste filmare kastar sig. Klarström är en duktig fotbollsspelare men ifall det fanns rättvisa i allsvenskan skulle Klarströms alla filmningar resultera i en avstängning.

 

Nu när alla hatar Magnus Pehrsson – var det han som lade 10-15 miljoner på Bonke? Var det han som tyckte det räckte med 17 seniorer? Var det han som valde att satsa på Brorsson och Safari?

 

I förra matchen blev han utbytt i typ 65:e och blev rasande. I cupfinalen höll han inte ens en kvart men hann under den tiden utvecklas till mänskligt runningsmärke. Jag tror Safari fejkade skada för att slippa bli mer förnedrad.

 

Det bästa med dagens förlust är att det finns inte längre en chans i världen att MFF inte krossar TFF på Vångavallen. 4-0, minst! Och sedan Bajen av bara farten.

 

 


About this entry