Tre tolkningar av våldet på MFF-läktaren

Det finns tre tolkningar av uppträdandet som 15-20 pojkar på MFF-läktaren gjorde sig skyldiga till.

 

1.De kastade in bengaler och plastpinnar mot vakter och polisen. En av de kastade till och med hela MFF-flaggan. På det här viset ville de stödja klubben och spelarna genom att avleda uppmärksamheten från plan och låta fokus hamna på dem, inte på matchen. De är grabbar som vet hur man ska ta en förlust, de offrade sig för laget och klubben.

 

2.Genom att avbryta matchen med fem minuter kvar och underläge 3-0 tvingade de spelarna att offentliga sitta och må dåligt. Var det smärtsamt att spela av matchen var det inget mot att sitta framför TV-kamerorna 10-15 minuter men helst bara vilja försvinna . Helt enkelt en lika genial som djävulsk bestraffning.

 

3.Troliga är den tredje och sista tolkningen vilken gör gällande att de här idioterna ville sabba och bråka så mycket som möjligt. Att som Dubbel-Anders kalla dem ”MFF-supporters” är ett klart uttalat hån mot alla oss som älskar MFF men faktiskt inte är varken maskerade, hotfulla eller som försöker skada poliser och som slänger i väg flaggor i MFF:s färger. Hur Dubbel-Anders kan tycka att man är MFF-supporter och kastar iväg eller bränner sina MFF-flaggor är för mig fullkomlig gåta. Liksom att Magnus Pehrsson i en CMore-intervju ”förstår” de här pojkarnas uppträdande. Bara det borde rendera honom arbetslöshet. Men det är inte enbart han och den gamle MFF-ikonen Dubbel-Anders som älskar MFF mer än verkligheten och mer än det ansvar som media bör ta. MFF-supportrarna på Sydsvenskan valde att vinkla sin text om publiksskandalen på Djurgårdarnas planstormning, Inte de fina MFF-supportrarnas uppträdande. De ska det istället gullas med för de höjer ju antalet klick på tidningens hemsida och stärker banden mellan tidningens profilerade MFF-journalist och de MFF-are som tycker att pojkarna gjorde rätt.

 

Om det nu finns någon moral och känsla för rättvisa så förbjuder MFF alla sorters flaggor under en period. När idioter använder flaggorna och plastpinnarna som vapen hör varken de eller flaggorna längre hemma på en fotbollsarena. Det är förfärligt tråkigt för flaggorna är en fantastisk del av tifo-kulturen men gränsen mellan aggressiva och farliga vapen och vackra symboler för MFF måste vara oerhört tydlig och stenhård.


About this entry