BP – ett svek mot svensk fotboll 2

Skrev för två veckor sedan om hur dåliga BP är och vilka negativa konsekvenser det får för allsvenskan. Efter en tursam derbyseger mot ett Djurgården som enbart hade cupfinalen i tankarna var BP i går tillbaka på rätt spår – genvägen på räls rakt mot Superettan.

 

Med genväg syftar jag på att man inte spelar efter förmåga  – laget hade kunnat vara bättre men det saknas såväl kollektivt tänkande som personligt ansvar. Jag pekade på en uppenbar sak mot Östersund, här är en annan från igår: i halvtid i CMore kallade tränaren Luis Pimenta lagets uppträdande för ”skandalöst”. Sedan går BP in i andra, släpper in 3-0 efter några minuter och när matchen då är avgjort börjar BP-spelarna ta gula kort – helt i onödan. 4 gula och ett rött i en match som i övrigt var helt färglös och närmast menlös. Varför?

 

Daniel Majstorovic har lyckats förvandla Sveriges i årtionden bästa ungdomsförening till landets i särklass sämsta köpeklubb. Ytterst är det han som är ansvarig för alla värvningar och alla BP-fostrade förmågor som lämnade, totalt rör det sig om 26 spelare i ett fönster. Majstorovic är ansvarig för allt som hänt men på svenskt manér så görs troligtvis tränaren till ansvarig och syndabock. Trots att Luis Pimenta förmodligen är den allra minst skyldige och säkert den mest professionelle i det som 2018 är ”skandalen BP”.


About this entry