Ska MP avgå? Vann Vångavallen matchen åt TFF? Blomqvist vs Brorsson? Marco vs Fredrik?

Ska Magnus Pehrsson avgå?

–Det är ett problem när spelare har så lite respekt för tränaren att de offentligt vägrar ta honom i hand. Men de är av olika skäl marginaliserade spelare. Samtidigt spelare som måste spela eftersom truppen är så ”nanotunn”. Vad är alternativet – att Olof Persson tar ansvaret de resterande vårmatcherna? Placera istället Jeremejeff och Safari i frysboxen, speciellt som Safaris vader behöver vila ( fast han måste väl spela mot Bajen?). Under alla omständigheter ska inte en spelare med Safaris erfarenhet uppträda så där omoget som han gjorde när han blev utbytt hemma. Samtidigt. Jag tror spelarna och tränaren löser den här lilla krisen på egen hand.

 

Gjorde MFF fel när de släppte Alexander Blomqvist och behöll Franz Brorsson?

 

-Ja. Blomqvist inte enbart vann alla nickdueller, han har också spelsinne och omdöme – något tyvärr Franz helt saknar och det är svårt att se att just de viktiga egenskaperna skulle utvecklas efter 50-60 matcher. Han spelar som sin far, på en position som kräver mer omdöme än en kämpastark högerback behöver. Däremot skulle nog Freddie kunna bli en bra högerback i ett annat lag än TFF. Typiskt att Franz onödiga, omdömeslösa satsning gav frispark, avstängning i nästa match (med Rasmus borta var det så korkat som man överhuvudtaget kan uppträda) plus att han förlorar nickduell som leder till målet. Bara det att i slutet av matchen ge bort en helt onödig frispark mot ett lag som bara anfaller vid fasta situationer – i ett lag som MFF som tyvärr varit usla på att försvara vid fasta situationer hela säsongen  är ”huvudlöst”. All denna min två säsonger långa kritik av Franz tycker jag bekräftas nu på ett sätt som definitivt inte gynnar MFF. Trelleborgaren Franz gör så många misstag här att hade jag varit en av de som kollar uppgjorda matcher och spelare som kan tänkas göra misstag för att påverka resultatet hade jag definitivt kollat Franz. Speciellt om jag inte visste att han ofta gör så här omdömeslösa saker.

 

Var det rätt att låna ut Marko Johansson och låta Fredrik Andersson vara reserv?

 

-Både ja och nej. Tycker det är tydligt att Fredrik inte har nerverna för det här. Han osäker i höstas och assistens till det som skulle blivit TFF:s ledningsmål efter bara några minuter var ett skämt. Två TFF.are ensamma framför mål och Ivanovic lyckas varken avsluta eller passa – årets två värsta tabbar i svensk elifotboll. Fredrik visade också nerverna när han missade utboxningar och inte tajmade andra – eller helt enkelt tog bollen. Att inte hålla bollen när man är ensam och den ramlar ned i ens händer tyder på allvarliga mentala målvaktsbrister.

Samtidigt utvecklas Marco Johansson mycket mer den här säsongen i TFF än på MFF.s bänk. Så fel i ett kort perspektiv och helt rätt i ett längre. Men är nu Dahlins magproblem återigen så omfattande att det krävs operation och flera månaders bortavaro så måste MFF köpa en betydligt bättre målvakt än Fredrik direkt när fönstret öppnar. Men frågan ifall Marco kan bli tillräckligt bra för att bli förstemålvakt i MFF kan absolut inte besvaras nu oc säg så här – Marco är jämngammal med Isak Pettersson och Pontus Dahlberg och

Just nu är det betydligt bättre. Samtidigt var det en match där han hade absurt lite att göra – Rosenbergs benskyddsavslut rakt på Marcos benskydd var signifikativt.

 

 

Borde MFF vunnit matchen?

–Ja självklart. I fall Strandberg spelat från start tror jag också man hade gjort det. Hur ofta var Jeremejeff i straffområdet i förhållande till att han slog passningarna in i det – ofta ganska dåliga och alltför sent dessutom. För mig är det obegripligt att MFF på pappret startar med Jeremejeff när han så tydligt spelar som offensiv mittfältare. Jag tycker en klubb som MFF i allsvenskan måste spela med två forwards – speciellt mot ett lag som försvarar sig så lågt.  Däremot är Jeremejeff en duktig passningsspelare på mittplan men han känns väldigt impotent så fort han närmar sista det som kallas ”sista tredjedelen.

 

En fråga om sportslighet och idrottsmoral på gräsrotsnivå – hade TFF en fördel av att de har en så usel hemmaplan?

–Ja, det avgjorde matchen. Och det är inte lika för båda lagen eftersom det ena vill spela fotboll längs marken och det andra bara slår långt och springer. TFF har anpassat sin teknik perfekt för underlaget – eller tvärtom… Vångavallen är en fotbollsmoralisk snedstuds!

 

 

Vinner MFF mot Hammarby på onsdag?

–Ja även om de bara är nöjda med ett kryss.

 

 

 

 


About this entry