AIK mot AIK

Alm mot Norling känns lite som att göra en omelett på kyckling: ”Mother and Child Reunion”. Fast Häcken måste enligt dekret från Hisingen alltid spela 4-4-2, eller 4-3-3 verkar det som. Båda lagen har massor av namnkunniga anfallare men har hittills inte spelat speciellt offensiv fotboll. Det finns också två helt olika grundfilosofier i klubbarna. AIK ska vinna och spela resolut. Häcken ska spela offensivt men ser ganska patetiska ut för närvarande. Så jag tror Alm backar och kommer spela defensivt med snabba omställningar. Inte så många bollar på mittfältet för den höga backlinjen med Johan Hammar såg inte bra ut i Malmö. Alm säkrar och ber om att hans målkåta gäng kontrar in ett mål eller två. Säkert ett av dem på straff.

 

Skrev efter MFF-matchen att Alm måste ta minst två poäng i kväll och i våravslutningen i Jämtland för att han ska få ha kvar jobbet under VM. Liksom i MFF finns här en huvudstadstränare som inte har omklädningsrummet med sig, utanför tullarna. Hur många stockholmstränare har egentligen lyckats i Göteborg, de senaste 100 åren? Det är lika patetiskt att skylla skåningarnas usla insats på några få skadade spelare som att blunda för att Häcken har samma problem – det finns ingen lagkänsla. Alltför få spelare ger allt, ett par av de mest namnkunniga lirarnas högsta prio är att göra mål och försvinna utomlands. Inget annat.

 

Jämför detta med ett AIK som äntligen ser ut som ett lag redan på våren, trots alla skadorna. Norling är kung fast utan den avstängde Milocevic tror jag inte det håller längre. Det finns uppenbara svagheter i AIK som förr eller senare kommer kosta. I rätt omgivning är Sundgrens attityd ett stort plus men han är ingen mittback. Speciellt inte mot Häcken. Och Robin Jansson spelar för att det inte finns någon annan där – Rasmus Lindkvists kropp är inget man placerar i en trebackslinje. Bahoui tillhör den kategori forwards som längtar bort och spelar som om fotboll var en individuell idrott.

 

Så jag tror att Andreas Alm tillfälligt räddas av AIK:s alla skador. Skulle man sedan välja att inte spela de av gnagare alltid så dissade Oscar Linnér känns ettan allt säkrare. Men det blir inte 6-0…

 


About this entry