Flera offer i första silverfinalen

AIK mot AIK måste ju bara sluta med kryss. Den ende vinnaren på Hisingen var Östersund. Tack vare hårt och emellanåt fult spel lyckades AIK-are skada medvetet eller omedvetet skada fyra spelare och provocera två till gula kort. AIK borde haft två man utvisade, Häcken borde avgjort när man hade chansen men eftersom Paulinho vägrar passa bollen på sista tredjedelen går det som det går.Initialt spelade de ungefär som jag misstänkt – få passningar och bollen högt över mittfältet upp till forwards som gång på gång fick komma rättvända mot en decimerad backlinje från Solna.Häcken hade minst fyra eller fem sådana fantastiska omställningslägen redan första 30 men det blev enbart ett mål. Resterande timmen hade Häcken svårt att över huvudtaget spel boll. Av olika skäl – främst akuthumanitära.

 

När två av de främsta silverfavoriterna drabbade samman skördades minst fyra offer. Alla i Häcken. Fulast var Yasins stämpling på Viktor Lundbergs vadben. Det var så hårt och medvetet att benet borde gått av. Vid den fulaste, farligaste tacklingen den här säsongen gav inte Glenn Nyberg ens gult. De fem första repriserna tycker inte Dubbel-Anders det är varning. När det visar sig at Viktor Lundberg inte kan fortsätta utan bärs ut ändrar sig plötsligt Dubbel-Anders. Jag vet inte vad det är han inte ser, eller inte reagerar på. Yasin har ingen chans på bollen men fullföljer, med sidan mot och kraft i stämplingen som tar mellan vaden och hälsenan/ fotleden

 

AIK var bättre så fort de fått ut Rasmus Lindgren. Men den första halvtimmen, före Rasmus hjärnskakning var Häcken klart bättre.

 

Bara Friberg och Faltsetas kvar nu. Faltsetas var enorm, sprang två mil och vann alla närkamper.

 

För övrigt var ingen av målen otagbara.

 

AIK målvakten har fel position även om avslutet är bra. Klart man inte kan stå på mållinjen vid långskott. Saletros avslut är inte märkvärdigt men Abrahamson kastar sig sent, ovanför bollen. Kanske lite skymd men han ska vara på sådana bollar, tycker jag. Och visst var det en underhållande match.

 


About this entry