Ola Toivonen behöver matchträning

Utan tvekan är kvällens fotbollsmässiga höjdpunkt en tävlingsmatch, med Zlatan. Avspark 23:00 mot Portland. Bedrägeri på Friends haussas i media (”Allt inför Danmarksmatchen” kör SDS med). Inför EM 2016, den sämsta insatsen någonsin i ett herrslutspel, slog Sverige Wales.

 

Inför den näst sämsta turneringen någonsin slog Sverige Finland med 6-0. Det var halleluja och sedan 1-2, 1-2, 1-2.

 

Lyssnar nu på Radiosportens panelsnack och tycker synd om de duktiga fotbollsjournalister som tvingas spekulera om vad totalt ointressanta testmatcher mot Danmark och Peru kanske kan innebära.

 

Olof Lundh drar till med att ”Sverige behöver två segrar inför VM”. Varför?

 

Jo, Petra Thorén stödjer gissningen med att Sverige behöver en vinst efter de två förlusterna mot Rumänien och Chile. För självförtroendet alltså. Det är alltså resultatet som är det viktiga, eller?

 

Resultatet är naturligtvis det allra minst viktiga men fotbollsexperterna måste ju finna ett berättigande till den nonsensjournalistik de tvingats leverera under en vecka i Båstad.

 

Jo, jag hade inte haft något emot att se dem träna på min gamla hemmaplan men det är ju inte direkt något att skriva hem om.

 

I kväll gäller följande: för många av spelarna, speciellt i det ålderstigna svenska laget, är VM höjdpunkten i karriären. De kommer inte att riskera någonting. Danskarna är lite yngre, hungrigare och bättre. Riskerar aningen mer. Så 1-1, bara för att slippa 0-0 är det perfekta resultatet i kväll. För alla, ja utom då för Petra och Olof som rimligtvis måste dissa Sveriges VM-chanser om det nu inte blir två segrar.

 

 

 

 


About this entry