MFF: dummaste diskussionen?

Supporterjournalisterna skriver att gårdagens dom mot Sarfo (2 år och 8 månader plus 10 års utvisning) nu ska analyseras och diskuteras av MFF:s styrelse. Vad finns det att diskutera?

 

Domen var allt utom oväntad, alla beslut är redan tagna men kommer inte verkställas för än Sarfo och hans advokat eventuellt har överklagat domen. Vilket de kanske gör men knappat får gehör för sin uppfattning. Kan tänka mig att fängelsestraffet eventuellt kan sänkas några månader men det är inte troligt. En våldtäcksdom ogillas inte i delar utan ifall bevisen anses hållbara står domen fast. Framförallt har detta juridiska beslut inget med MFF att göra – spelaren har uppträtt på ett sätt som aldrig kommer vara förenligt med att representera MFF. Det finns faktiskt inte så mycket att diskutera mer än ifall Sirius visste mer än de berättade vid övergången som ju redan är en sörja av beskyllningar, illojalitet och påstådda lögner. Men även om MFF mot all förmodan skulle stämma Sirius och söka skadestånd – hur ska Sirius betala? Det har ju inga pengar.

 

Sarfopengarna räddade klubben kvar i allsvenskan 2017 och Sirius fotbollsidentitet kommer för all framtid präglas av att man utnyttjade en våldtäcksman och en naiv, alltför rik storklubb för att köpa sig kvar i allsvenskan förra året. Det bästa för alla parter, inte minst för MFF, är nu att Sirius glider ned i den anonymitet och det elitmässiga mörker som bäst motsvarar dess moral.


About this entry